Sneeuw in Brabant: code geel weer ingetrokken

UPDATE + VIDEOHet KNMI heeft om 05.00 uur voor zondag code geel afgekondigd voor heel Nederland. Gedurende de ochtend werd de waarschuwing al ingetrokken voor het westen. Om 12.42 was dat ook voor Brabant het geval. 

Zaterdagavond werd al code geel afgegeven voor Brabant, Zeeland en Noord- en Zuid-Holland. Om 05.00 uur op zondag kondigde de KNMI op haar website aan dat dit uitgebreid was naar heel Nederland. 

De sneeuwbuien van zaterdagavond waren overgetrokken naar het noordoosten, maar zoals gezegd is het in het zuiden ook nog altijd glad. Het KNMI gaf aan dat de temperaturen in Brabant in de loop van de ochtend zullen oplopen en de gladheid dan waarschijnlijk zou verdwijnen.

Vliegverkeer

Vliegtuigpassagiers moesten vandaag rekening houden met mogelijke vertraging door sneeuwval, zo waarschuwt Schiphol. Reizigers kunnen via de website of app van de luchtvaartmaatschappijen en het vliegveld controleren of hun vlucht volgens plan gaat.

Eerste sneeuw

Zaterdag om 20.00 uur dreven de eerste sneeuwbuien Zeeuws-Vlaanderen binnen. Rond middernacht was het midden van Brabant bereikt. De buien trokken diagonaal over Nederland. Op sommige plaatsen blijft het tot zondagochtend door sneeuwen. Lokaal valt tot vijf centimeter sneeuw, meldt Weerplaza.

Niet overal viel de neerslag naar beneden als sneeuw. Op sommige plaatsen viel ook onderkoelde regen. Als die op de koude straat landt, bestaat de kans op ijzel. Het kan daardoor extra glad worden

Volledig scherm
Sneeuw in Oosterhout © MaRicMedia - Marcel van Dorst