Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hein Eikenaar/BD

Sociale Raad Tilburg: ‘Laat 45 Tilburgers meepraten in klankbordraad’

TILBURG - Hoe kun je Tilburgers beter betrekken bij belangrijke onderwerpen in hun gemeente? Met een klankbordraad, een representatieve groep van 45 inwoners die op inhoud meepraat en meedenkt. De Sociale Raad Tilburg pleit hiervoor.

Waar huisvest Tilburg zijn arbeidsmigranten? Hoe om te gaan met de tekorten op de jeugdzorg? Hoeveel mag het kosten om het Draaiend Huis draaiend te houden? Gevoelige onderwerpen waar inwoners een mening over hebben, zegt Dion van den Berg, voorzitter van de Sociale Raad Tilburg (SRT). ,,Ga hier als gemeente over in gesprek met de inwoners. Durf het aan om ook deze gevoelige onderwerpen aan de orde te stellen."

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.