Volledig scherm
Myrthe Breukink in de LocHal. © Bibliotheek Midden-Brabant

Speciale architectuurrondleiding door Tilburgse LocHal

TILBURG – Bibliotheek Midden-Brabant vult de reguliere rondleidingen door de LocHal aan met een speciale architectuurrondleiding. Onlangs won het gebouw de landelijke publieksprijs voor ‘Het Gebouw van het Jaar’. Wie meer wil weten over de architectuur kan zich nu aanmelden voor de speciale rondleiding.

Architectuurkenner Myrthe Breukink neemt geïnteresseerden anderhalf uur mee langs de bijzondere plekken in de LocHal. Anders dan de reguliere rondleidingen geeft de architectuurrondleiding extra informatie over de bouwstijl, de inrichting en de keuzes die de architecten hebben gemaakt. ,,Er is geen ander gebouw waarover ik zoveel kan vertellen”, zegt Breukink. ,,Achter bijna elk onderdeel gaat een interessant verhaal schuil.”

Voor haar werk voor CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) volgde Breukink al vanaf de allereerste bouwplannen de ontwikkelingen rond de LocHal. ,,De oorspronkelijke kraanbaan in de LocHal was volgens de architecten bijvoorbeeld zo essentieel voor de historie en het karakter van het gebouw dat ze die nergens wilden onderbreken. Dat betekende dat ze maandenlang bezig zijn geweest met een extreem lastige puzzel om alles te laten passen.”

Aanmelden voor de architectuurrondleiding van Myrthe Breukink of voor de andere rondleidingen kan via www.lochal.nl/rondleidingen

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.