Volledig scherm
Myrthe Breukink in de LocHal. © Bibliotheek Midden-Brabant

Speciale architectuurrondleiding door Tilburgse LocHal

TILBURG – Bibliotheek Midden-Brabant vult de reguliere rondleidingen door de LocHal aan met een speciale architectuurrondleiding. Onlangs won het gebouw de landelijke publieksprijs voor ‘Het Gebouw van het Jaar’. Wie meer wil weten over de architectuur kan zich nu aanmelden voor de speciale rondleiding.

Architectuurkenner Myrthe Breukink neemt geïnteresseerden anderhalf uur mee langs de bijzondere plekken in de LocHal. Anders dan de reguliere rondleidingen geeft de architectuurrondleiding extra informatie over de bouwstijl, de inrichting en de keuzes die de architecten hebben gemaakt. ,,Er is geen ander gebouw waarover ik zoveel kan vertellen”, zegt Breukink. ,,Achter bijna elk onderdeel gaat een interessant verhaal schuil.”

Voor haar werk voor CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) volgde Breukink al vanaf de allereerste bouwplannen de ontwikkelingen rond de LocHal. ,,De oorspronkelijke kraanbaan in de LocHal was volgens de architecten bijvoorbeeld zo essentieel voor de historie en het karakter van het gebouw dat ze die nergens wilden onderbreken. Dat betekende dat ze maandenlang bezig zijn geweest met een extreem lastige puzzel om alles te laten passen.”

Aanmelden voor de architectuurrondleiding van Myrthe Breukink of voor de andere rondleidingen kan via www.lochal.nl/rondleidingen

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.