Volledig scherm
PREMIUM
© Stichting de Kinderen

Stichting de Kinderen: ‘Fijn om even niet het enige kind te zijn met een zieke vader of moeder’

TILBURG - Stichting de Kinderen helpt kinderen van wie een ouder kanker heeft of eraan is overleden. Om even hun zorgen te vergeten. Dat doen de vrijwilligers al tien jaar. ,,Het is fijn om even niet de enige te zijn die dit overkomt."

De kinderen zitten in een kring in een grote tipi tent. Om de beurt krijgen ze het woord. Ze vertellen, daartoe uitgenodigd door Susanne Elissen, over een mooie herinnering aan hun papa of mama die ze verloren zijn 'aan die vreselijke kanker'. De anderen luisteren muisstil. Dan leggen ze een de foto van papa of mama bij een voorwerp in de kring, dat kan een beeldje zijn of een bal. Samen luisteren ze vervolgens naar hun lievelingsliedje.

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.