Volledig scherm
Brug Den Ophef bij Piushaven Tilburg tijdelijk buiten gebruik © Kim Spanjers

Storing opgelost, Den Ophef heft weer

TILBURG - De storing in brug Den Ophef aan de Tilburgse Piushaven is opgelost. Door een hydraulische storing kon de brug vanaf maandagavond niet meer helemaal dicht.

Dinsdagochtend ging de brug even open zodat boten in en uit de haven konden. ,,Het is heel erg vervelend, we zitten middenin het seizoen”, zei havenmeester Saskia Janssen op dinsdagmiddag. ,,Vanmorgen moesten verschillende bootjes eruit, mensen die op vakantie zijn.”

De monteurs die de storing moesten verhelpen, wilden de brug zo min mogelijk open en dicht laten gaan. Hoewel de situatie vervelend is, kan het nu eenmaal wel eens fout gaan met de brug, aldus Janssen. ,,Er zit zo veel electronica in, met veel beveiliging. Dan is het niet gek als er een keer een storing is.”

Tegen het eind van de dinsdagmiddag was de brug weer in gebruik. 

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging