Straatbeeld: Duizenden bekers, sneeuw en slingers

Woe 26 feb: Terwijl de laatste carnavalsvierders hun roes uit lagen te slapen, was de Diamantgroep op woensdagochtend al zeer vroeg in de weer om de Korte Heuvel en Heuvel schoon te maken. Duizenden plastic bekers werden afgevoerd. 

De Korte Heuvel kuisen was iets moeilijker dan voorgaande jaren: door de sneeuw én er lagen slingers tussen de plastic bekers.
Volledig scherm
De Korte Heuvel kuisen was iets moeilijker dan voorgaande jaren: door de sneeuw én er lagen slingers tussen de plastic bekers. © © Jan van Eijndhoven

De Korte Heuvel kuisen was iets moeilijker dan voorgaande jaren: door de sneeuw én slingers tussen de plastic bekers. De slingers moesten er eerst uit worden gehaald anders raakten ze in de veegwagen verstrikt. Dat de optocht (afgelopen zondag) is afgelast, merken de mannen dan wel weer: ‘anders zou er nog meer afval liggen’. 

De café's maken zelf hun voorpleintje schoon, breken de eerste carnavalstenten alweer af. Het is voorbij, gedaan. Al is er op 22 maart wéér een feestje: dan wordt de optocht gereden

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter