Met een hoogwerker verwijdert Erik, in dienst van Van Esch Groenvoorziening, een roekennest in opdracht van de gemeente Hilvarenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een hoogwerker verwijdert Erik, in dienst van Van Esch Groenvoorziening, een roekennest in opdracht van de gemeente Hilvarenbeek. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Strijd tegen het geroep van de roek duurt voort: Hilvarenbeek haalt tientallen nesten weg

HILVARENBEEK - Prachtige bouwwerkjes zijn het, de nesten van de honderden roeken die zich thuis voelen in Hilvarenbeek. Groenbeheerder Kees Cattenstart vindt het eigenlijk jammer om ze weg te halen. ,,Als je tien nesten voor je huis hebt, snap ik het wel hoor. ‘s Nachts om vier uur gaat het batterijtje erin. En dan stoppen ze niet meer.”

 1. Opa en oma in de tuin laten wonen? In Hilvarenbeek is dat voortaan een stuk makkelijker te regelen
  PREMIUM

  Opa en oma in de tuin laten wonen? In Hilvaren­beek is dat voortaan een stuk makkelij­ker te regelen

  HILVARENBEEK - Je ouders of grootouders op je eigen grond laten wonen in een mantelzorgwoning is in Hilvarenbeek een stuk makkelijker geworden. Een medische indicatie is niet per se meer nodig. De gemeente kan voor maximaal tien jaar een vergunning afgeven. ,,Dat is een hele zorg minder”, vindt Jozef van Bijsterveldt, die zich al een paar jaar inzet voor duidelijkere regels rond mantelzorgwoningen.
 1. WO II-museum in Budel mag deuren niet openen
  Play

  WO II-museum in Budel mag deuren niet openen

 2. Gratis sneltest doen? Zo regel je het
  Play

  Gratis sneltest doen? Zo regel je het