Volledig scherm
Cuddly in aantocht voor het eeuwfeest van de woningen in de Jan Aartestraat (links). © Gina Smit

Teddybeer Cuddly pimpt eeuwfeest Jan Aartestraat

TILBURG - Een feestje ter ere van het feit dat je woning honderd jaar bestaat. Ben Smit, bewoner van de Jan Aartestraat liep al een jaar rond met het idee. Toen hij in de krant las over het aanbod om Cuddly, de blikvanger van Kaapstad dit jaar, uit te nodigen, voegde hij de daad bij het woord. 

Zo kwam het dat Smit gisteren samen met zeven buren dit jaar de kolossale teddybeer naar zijn woning sjouwde. De bewoners van de twaalf woningen op de rij - in 1919 opgeleverd voor het middenkader van textielfabriek BeKa - gingen een voor een met Cuddly op de foto. 

De Poolse kunstenares Iza Rutkowska wil met haar creatie vooral het beeld van  kil beton in veel steden verzachten. Ze vierde zelf het buurtfeestje even mee. Smit: ,,Voor mij was het vooral een kans om ons feestje te pimpen, maar dat vond ze alleen maar leuk.” 

Iconisch evenement

Smit, citymarketeer Tilburg, is zeer te spreken over Kaapstad. ,,De Royal Kiss, de Ja-demonstratie, de Catwalk: allemaal hartstikke leuk. Kaapstad kan uitgroeien tot een iconisch evenement voor Tilburg. Waarom geen hangend huis boven het Pieter Vreedeplein, ik noem maar iets. Zoals wij naar Leeuwarden zijn geweest voor die reuzen-poppen, zo kunnen anderen straks hiervoor naar Tilburg komen.”  

Volledig scherm
Cuddly, Ben en echtgenote Katrien Smit. © Gina Smit
 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging