Cuddly in aantocht voor het eeuwfeest van de woningen in de Jan Aartestraat (links).
Volledig scherm
Cuddly in aantocht voor het eeuwfeest van de woningen in de Jan Aartestraat (links). © Gina Smit

Teddybeer Cuddly pimpt eeuwfeest Jan Aartestraat

TILBURG - Een feestje ter ere van het feit dat je woning honderd jaar bestaat. Ben Smit, bewoner van de Jan Aartestraat liep al een jaar rond met het idee. Toen hij in de krant las over het aanbod om Cuddly, de blikvanger van Kaapstad dit jaar, uit te nodigen, voegde hij de daad bij het woord. 

Zo kwam het dat Smit gisteren samen met zeven buren dit jaar de kolossale teddybeer naar zijn woning sjouwde. De bewoners van de twaalf woningen op de rij - in 1919 opgeleverd voor het middenkader van textielfabriek BeKa - gingen een voor een met Cuddly op de foto. 

De Poolse kunstenares Iza Rutkowska wil met haar creatie vooral het beeld van  kil beton in veel steden verzachten. Ze vierde zelf het buurtfeestje even mee. Smit: ,,Voor mij was het vooral een kans om ons feestje te pimpen, maar dat vond ze alleen maar leuk.” 

Iconisch evenement

Smit, citymarketeer Tilburg, is zeer te spreken over Kaapstad. ,,De Royal Kiss, de Ja-demonstratie, de Catwalk: allemaal hartstikke leuk. Kaapstad kan uitgroeien tot een iconisch evenement voor Tilburg. Waarom geen hangend huis boven het Pieter Vreedeplein, ik noem maar iets. Zoals wij naar Leeuwarden zijn geweest voor die reuzen-poppen, zo kunnen anderen straks hiervoor naar Tilburg komen.”  

Cuddly, Ben en echtgenote Katrien Smit.
Volledig scherm
Cuddly, Ben en echtgenote Katrien Smit. © Gina Smit