Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdzorgwerkers begin deze maand tijdens hun eerste staking in de Nederlandse geschiedenis. Zij eisen meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, een einde aan de inkoopwaanzin en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor de 30.000 jeugdzorgwerkers. © ANP/SEM VAN DER WAL

Tekort jeugdhulp regio Tilburg weer naar 15 miljoen

TILBURG - Het tekort op jeugdhulp in de regio Hart van Brabant loopt over dit jaar opnieuw op naar 15 miljoen euro. Dat blijkt uit de jongste prognose. 

De negen gemeenten in deze regio verwachtten dit jaar 96 miljoen euro kwijt te zijn, verwacht wordt nu dat dat uitdraait op 111 miljoen euro. De gemeente Tilburg voorziet met zes bijna 6 miljoen het grootste tekort, maar dit kan worden gedekt met de extra middelen die minister Hugo de De Jonge (CDA, zorg) inmiddels heeft toegekend. Dat gaat voor Tilburg om een bedrag van 6,3 miljoen plus 4 ton specifiek voor jeugdbescherming/voogdij.  

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”