Toon Coppens, kastelein van 't Gelagh, voor een leeg terras van zijn zaak aan het Lindeplein in Oisterwijk. Op de voorgrond de bloembakken waarmee de ondernemers de defecte watertafels op hebben willen fleuren.
Volledig scherm
Toon Coppens, kastelein van 't Gelagh, voor een leeg terras van zijn zaak aan het Lindeplein in Oisterwijk. Op de voorgrond de bloembakken waarmee de ondernemers de defecte watertafels op hebben willen fleuren. © Tom Tacken

‘Terrasbelasting’ op het Lindeplein over een jaar omhoog, Toon Coppens trekt nog aan de bel

OISTERWIJK - Ze krijgen nog een jaar respijt, maar daarna moeten de horecaondernemers aan het Lindeplein evenveel aan precariorechten gaan betalen als bijvoorbeeld de collega's aan De Lind. Het gaat om een belasting voor het gebruik van de openbare ruimte als terras.  

Volgens wethouder Dion Dankers (PGB) is het fair om de Lindeplein-ondernemers volgend jaar nog te ontzien. De opfrisbeurt voor het plein die op Koningsdag al zijn beslag had moeten krijgen, laat nog altijd op zich wachten. Belangrijkste ingreep: het weer laten stromen van de watertafels.

Toon Coppens van Proeflokaal 't Gelagh blijft erbij dat het Lindeplein ook daarna geen A1-locatie is: ,,Voor 95 procent van de tijd blijven de terrassen hier leeg. We kunnen die verhoging nooit terugverdienen.” Volgens Coppens gaat het om 15.000 euro. De gemeente gaat uit van 5.000 euro.

Coppens laat weten het er niet bij te laten zitten. ,,Ik trek nog wel aan de bel.” Op het grapje dat hem dat een rondje gaat kosten, reageert hij even gevat: ,,Die factuur gaat dan naar de gemeente.”  

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.