Volledig scherm
Een impressie van het te realiseren complex op de hoek Raadhuisstraat-Van Leuvenlaan. © De Bunte Vastgoed

Tien woningen en twee winkels in bouwplan ‘Hart van Alphen’

ALPHEN - Op een prominente plek in het centrum van Alphen worden twee winkels en tien appartementen ontwikkeld onder de vlag 'Hart van Alphen'.

Met de ontwikkeling van tien appartementen en twee winkelunits op de hoek van de Raadhuisstraat en de Van Leuvenlaan verwacht de gemeente Alphen-Chaam verder invulling te geven aan de vraag naar woningen in het dorp.

Op deze locatie staat nu een voormalige winkel voor woninginrichting met bovenwoning. De ontwikkelaar, De Bunte Vastgoed Zuid BV, heeft het voornemen op deze locatie een 'kwalitatief hoogwaardig maar kleinschalig complex' te realiseren.

De tien appartementen variëren van circa 80 tot 130 vierkante meter gebruiksoppervlakte. Het gebouw wordt voorzien van een lift, waardoor de appartementen voor verschillende doelgroepen interessant zijn. Elk appartement krijgt een eigen parkeerplaats en een berging op het buitenterrein.

De twee winkels komen onder de woningen op de begane grond en hebben een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 90 en 140 vierkante meter.

Jannes Pekaar namens de ontwikkelaar: ,,De ligging van dit project midden in het centrum van Alphen en binnen loopafstand van alle voorzieningen, mag geweldig genoemd worden. Om de realisatie van deze appartementen mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Als alles volgens plan loopt komen de appartementen voorjaar 2020 in de verkoop."