Volledig scherm
© ANP

Tiener verzet zich hevig bij aanhouding in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Een 18-jarige man uit Berkel-Enschot heeft zich dinsdagavond hevig verzet bij zijn aanhouding bij winkelcentrum Eikenbosch. De man was in het bezit van een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen.

Twee agenten fietsten dinsdagavond door het winkelcentrum Eikenbosch en zagen drie personen op een bankje zitten tegenover de ingang van een supermarkt. Ze besloten het drietal te controleren omdat er bij de wijkagenten diverse meldingen binnen waren gekomen dat er ter plaatse regelmatig sprake was van overlast, bestaande uit drugsgebruik, het achterlaten van afval, het veroorzaken van lawaai en het plegen van vernielingen.

Een van de jongens, een bekende van de politie, had een schoudertasje om. Op de vraag van de politie of zij daar even in mochten kijken, kwam geen antwoord. De agenten zagen dat hij wat rommelde in dat tasje en daarna probeerde een doorzichtig plastic zakje te verbergen en naar de grond te brengen. Een van de agenten pakte hem daarop bij de rechterschouder vast om dat te voorkomen. 

Hierna probeerde de tiener op te staan en te vluchten. Dit werd voorkomen door de agenten, waarna hij onder verzet werd aangehouden. Tijdens de worsteling gooide de verdachte een zakje met hennep weg en op het bureau werd ook nog een zakje met hasj bij hem aangetroffen. 

Tijdens de aanhouding liep een van de agenten enkele schrammen op. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt omdat hij vermoedelijk de Opiumwet heeft overtreden en zich verzette tijdens de aanhouding.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.