Volledig scherm
© Beeld Werkt

Tientallen cliënten en medewerkers Amarant Tilburg getroffen door norovirus

TILBURG - Tientallen cliënten en medewerkers van zorggroep Amarant in Tilburg zijn getroffen door het norovirus. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Ronald Helder dinsdag.

Het norovirus gaat gepaard met diarree en braken en wordt in de volksmond vaak ‘buikgriep’ genoemd. De symptomen gaan in de meeste gevallen na één tot vier dagen vanzelf over. Het virus is aangetroffen op het Daniël de Brouwerpark en 't Hooge Veer. Ruim 50 cliënten en zeker 30 medewerkers van Amarant zijn ziek of zijn ziek geweest. Volgens Helder komen er dagelijks nieuwe zieken bij. “Sinds vorige week komen er steeds meer meldingen en het aantal neemt op dit moment nog niet af.”

Omdat het norovirus zeer besmettelijk is, heeft Amarant maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Helder: “We hebben gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant en zwembad afgesloten, zodat de ene cliënt niet de ander kan besmetten. Ook gaan vergaderingen op het Daniël de Brouwerpark en 't Hooge Veer niet door. We worden geadviseerd door de GGD.”

Eind deze week bekijkt Amarant of de getroffen maatregelen voldoende effect hebben. “Als de situatie dan nog niet verbeterd is, moeten we misschien nog strengere maatregelen nemen”, besluit Helder.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.