Harddrugs en geld. Foto ter illustratie
Volledig scherm
Harddrugs en geld. Foto ter illustratie © Thinkstock

Tientallen kilo's harddrugs gevonden in woning Tilburg: man en vrouw aangehouden

TILBURG - Twee personen zijn aangehouden in een woning in Tilburg omdat zij in het bezit waren van ‘tientallen kilo's harddrugs’ en duizenden euro's aan contant geld. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de politie. Omdat een man fysiek geweld gebruikte tegen agenten, spoten zij met pepperspray.

De agenten gingen even na middernacht ter plaatse na een melding van mogelijk huiselijk geweld, in een woning aan het Schutsboomhof. Ze troffen een ‘nogal zenuwachtige man’ aan. Eenmaal binnen werd het de politie al snel duidelijk waarom hij zich zo opvallend gedroeg.

,,In de woning lagen namelijk tientallen kilo’s (stoffen gerelateerd aan) harddrugs. Ook vonden de agenten duizenden euro’s aan contact geld. De man, een 31-jarige Tilburger, is hierop aangehouden.” Bij de aanhouding verzette de man zich. ,,Hij werd dermate fysiek agressief dat de agenten genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken.”

Geweld tegen agenten

Daarna kalmeerde hij. ,,Tijdens dit incident kwam ook een 22-jarige vrouw uit Tilburg uit de woning gelopen. Ook zij is aangehouden.” Haar rol wordt onderzocht, geeft de politie aan. ,,Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet.”