Volledig scherm
Aalmoezenier Bernhard van Welzenes gaat als pastor voor in de kermismis in de botsautotent. © Ben Ackermans/BD

Tijd voor rust en bezinning, voor het volgende feestje start: dit is de zondag op de Tilburgse kermis

TILBURG - Geen kermis zonder mis. De traditie van de kermismis in de botsauto's wordt in ere gehouden. En als er dan toch zo'n gezegende rust heerst, blijft de muziek de eerste uren wat zachter staan. Voordat de eerste fanatiekenlingen vanavond alvast een voorschot nemen op Roze Maandag. 

Kermis open: 12.00 - 01.00 uur

11.00 uur - Kermismis

De botsauto's kunnen weer een gezegende kermis tegemoet zien. Aalmoezenier Bernhard van Welzenes houdt hier vanochtend zijn traditionele dienst. Wie een plekje wil in een botsauto moet op tijd komen. Anders is er ook plek op één van de vele stoeltjes of staanplaatsen om de attractie heen.

12.00 uur - Blauwe Zondag

Wie wat minder goed tegen de harde muziek en felle lampjes kan, komt het beste de eerste twee uur naar de kermis. Speciaal voor mensen met autisme en andere aandoeningen draaien attracties langzamer en staat de muziek uit of zachter. Na 14.00 uur gaat de boel weer vol aan. 

13.00 uur - Tour kijken

Niet te veel gedoe, rustig de Tour de France kijken. Het kan vanmiddag op groot scherm op het Piusplein. 

Middag en avond - feesten in de stad

De Bierhal nodigt echte levenslied-zangers uit. Daar staan onder meer Frank Smeekens, Bas Hutten en Vinzzent. Danny Froger treedt op het in Tiroler dorp en het Desperados Road Show Festival heeft een feestje met Daisy. 

Middernacht - Valse start

Voor de echte Roze Maandag-fanaten die niet kunnen wachten tot het écht maandag is, begint om stipt middernacht de Valse Start. Het is vanaf dan vooral feest aan de Paleisring en in de Stadhuisstraat. Op die laatste plaats is onder meer een show van dragqueens. Als om 01.00 uur alle muziek buiten uit moet, gaat het feest binnen natuurlijk nog door.