Volledig scherm
Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van de RedHead Days in Tilburg © Jan van Eijndhoven

Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur. 

Volledig scherm
Een Duitse bezoekster met een prachtige rode krullenbos tijdens de RedHead Days in Tilburg. © Jan van Eijndhoven

De RedHead Days in Tilburg trekken naar verwachting duizenden roodharigen naar de stad, uit zo'n tachtig landen. Zelfs vanuit de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Australië. In Nederland heeft twee procent van de inwoners rood haar. In Tilburg zijn dat omgerekend meer dan 4.000 mensen. Honderd van die Tilburgs zijn ambassadeur van Redhead Days, zowel kinderen als ouderen. Onder de vrijwilligers zijn Engelsen, Duitsers, Kroaten en Zwitsers.

Volledig scherm
De vele fotografen schieten foto's van de duizenden roodharigen in de stad, zoals van deze Duitse bezoekster. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
De stad kleurt rood. © Jan van Eijndhoven