Het stadhuis in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis in Tilburg. © Erik van Hest / BD

Tilburg staat er financieel plots een stuk rooskleuriger voor

TILBURG - Een aantal meevallers heeft ertoe geleid dat het financieel perspectief van de gemeente Tilburg er een stuk gunstiger uit ziet dan voor de zomer. Bezuinigingsmaatregelen blijven nodig, maar zullen een stuk minder pijn doen. 

 1. In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textielsculpturen
  Eropuit

  In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textiel­sculp­tu­ren

  In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt Bax getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedragen aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.
 2. Statement onder hoogspanning: Willem II doet (precies op tijd) aan broodnodige klantenbinding
  PREMIUM

  Statement onder hoogspan­ning: Willem II doet (precies op tijd) aan broodnodi­ge klantenbin­ding

  Een statement richting de ongeruste achterban, in de vorm van strijd én een klinkende overwinning. Dát was de reddingsboei die het ronddobberende Willem II vrijdagavond kei- en keihard nodig had. En die werd ook gegrepen. Vlekkeloos ging het tegen Helmond Sport allemaal nog niet, maar precies op het moment dat de boel in Tilburg op ontploffen stond, kweekten de Tricolores weer wat goodwill: 5-1.