Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg.
Volledig scherm
Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Tilburg steunt evenementen die door corona zijn afgelast

TILBURG - Evenementen in de stad die door de coronacrisis niet kunnen doorgaan krijgen hulp van de gemeente Tilburg. B en W willen dat de organisator financieel overeind blijft en ook het komend jaar het evenement nog kan organiseren.

Een evenement dat onder  normale omstandigheden kan rekenen op subsidie van de gemeente en al kosten heeft gemaakt kan rekenen op steun met het toegekende subsidiebedrag als bovengrens.

Geen huur Koepelhal

De gemeente rekent evenmin huur voor afgelaste evenementen in de Koepelhal en de Wagenmakerij. Als het evenement verplaatst wordt naar later in het jaar is het innen van de huur uitgesteld tot de nieuwe datum. Voor uitgestelde evenementen worden geen nieuwe legeskosten berekend. 

Ook kermisexploitanten verkeren in zwaar weer. In Tilburg zijn elk jaar vier kermissen, die in Reeshof is afgelast. Doorgaans betalen exploitanten ruim voor aanvang van de kermis de pachtgelden. 

Pachtsom

In overleg met de kermisbonden hebben burgemeester en wethouders besloten dat de pachtsom op een later moment kan worden voldaan.Al betaalde pachtsommen worden (tijdelijk) teruggestort om exploitanten meer financiële ruimte te bieden.

Mocht het zo zijn dat de kermissen in de binnenstad, Udenhout en/of Berkel-Enschot dit jaar niet doorgaan, dan hoeven exploitanten met wie een meerjarencontract is afgesloten, voor het komende jaar niet opnieuw een vergunningstraject te doorlopen. 

  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.