Volledig scherm
Links Norman en rechts Rob de Langen. © Hein Eikenaar

Tilburg Trofee voor broers Norman en Rob de Langen: samen 60 jaar kindervakantiewerk

TILBURG - In een bomvolle tent in de Blaak hebben Rob (44) en Norman (46) de Langen maandagmiddag de Tilburg Trofee gekregen. De broers zetten zich al 30 jaar in als vrijwilliger bij het kindervakantiewerk in hun wijk.

Burgemeester Theo Weterings reikte de trofee uit in bijzijn van zo n 900 kinderen en 200 begeleiders tijdens het theater in de tent op het grasveld op de kruising Grebbe en Beeklaan. Beide broers deden afgelopen jaren allerlei taken binnen de organisatie. Van bestuur tot decorbouw en het werven van sponsoren en het begeleiden van vrijwilligers en kinderen. 

De Tilburg Trofee is een gemeentelijke blijk van dank en waardering voor hun inzet. ,,Een prestatie van jewelste", aldus burgemeester Weterings. ,,Bedankt namens de ouders, de kinderen, de vrijwilligers en de gemeente.”

Luid applaus

Onder luid applaus namen de broers hun trofee in ontvangst. Norman: ,,Echt een verrassing. Waarom ik het al zolang doe? De kick om iedere keer weer de kinderen blij te zien.” Rob: ,,Aan het einde van iedere dag komen alle kinderen en begeleiders samen en gaat de hele tent uit zijn dak. Dat is supervet, kippenvel!". 

De twee zijn voorstander van verjonging van het bestuur van KVW de Blaak en behoren zo langzamerhand zelf bij de ‘ouderen’. Dus ja, ze geven links en rechts al wel wat uit handen, maar zijn zeker van plan nog een aantal jaar door te gaan. Daarvoor vinden ze het veel te leuk. Rob: ,,Ik kan me niet voorstellen dat ik thuis zit, wetende dat al mijn vrienden hier met het kindervakantiewerk bezig zijn.”

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging