Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger aangehouden wegens fysiek geweld tegen zijn moeder

TILBURG - Een 25-jarige man Tilburger is vrijdag aangehouden, omdat hij agressief was tegen zijn moeder. Daarbij werd volgens de politie ook fysiek geweld gebruikt. 

De politie kreeg om 18.35 uur een huilende vrouw aan de lijn. Zij gaf aan dat ze al langer problemen had met haar zoon en dat het nu uit de hand was gelopen. Ze vroeg de politie om hulp. 

Eerder die dag waren er al agenten langs geweest. Ze gingen nu opnieuw langs. De zoon is bekend bij verschillende hulpinstanties. Als hij, om wat voor reden dan ook, kwaad wordt kan dit escaleren in scheldpartijen en fysiek geweld. Hij wordt hiervoor behandeld, maar tot nu toe zonder resultaat. Mede omdat hij zelf niet altijd meewerkt. 

De moeder zag de politie als laatste redmiddel. Uiteindelijk is besloten om de jongen aan te houden voor het geweld dat hij had gebruikt. Hij gaf zelf aan ook een airsoftwapen en enkele zwaarden op zijn kamer te hebben. Deze zijn uit voorzorg ingenomen. 

De jongeman heeft de nacht in de cel doorgebracht zodat de rust kon wederkeren. Aangezien het zaterdag geen crisissituatie meer is, kan hij hoogstwaarschijnlijk terug naar huis. Er wordt gezocht naar verdere hulp.