Dode gevonden in woning aan de Hoefstraat in Tilburg. Mogelijk door geweld om het leven gekomen.
Volledig scherm
Dode gevonden in woning aan de Hoefstraat in Tilburg. Mogelijk door geweld om het leven gekomen. © Toby de Kort/De Kort Media

Tilburger die opgepakt werd na vondst dode man Hoefstraat blijft nog drie maanden in voorarrest

TILBURG - Het voorarrest van de 37-jarige Tilburg die op 20 maart werd aangehouden na de vondst van een dode man in de Hoefstraat in Tilburg, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald. De Tilburger wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man.

Het slachtoffer werd op 19 maart rond 02.45 uur aangetroffen nadat een getuige de man in de woning had zien liggen en de politie had gewaarschuwd. Bij de politie ontstond meteen het vermoeden dat er sprake was van een geweldsmisdrijf. De volgende ochtend meldde de Tilburger zich op het politiebureau, waar hij meteen werd vastgezet.

De identiteit van de overleden man is inmiddels bekend bij de politie, maar die wil daar nog niet veel over kwijt. Een woordvoerder van de politie bevestigt wel dat het slachtoffer niet de bewoner was van het huis aan de Hoefstraat. Daar zouden volgens buurtbewoners één of een aantal mannen samenwonen.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”