Volledig scherm
© Stock

Tilburgers (16 en 20) mishandelen jongen in de bosjes en beroven hem van zijn geld

TILBURG - Twee Tilburgers van 16 en 20 jaar hebben woensdag een jongen in de bosjes bij de Burgemeester Bechtweg mishandeld en beroofd van zijn geld. De oudste kon direct worden aangehouden, de 16-jarige jongen werd donderdag thuis opgehaald. Beide verdachten zitten vast.

De politie ontving in eerste instantie een melding van een vechtpartij aan de Kapelmeesterstraat, maar dat bleek om een straatroof te gaan. Agenten troffen in de bosjes bij de Burgemeester Bechtweg twee jongens aan, waarvan één met een bebloed gezicht. Hij was door twee jongens op de Kapelmeesterstraat aangesproken en verderop in de bosjes mishandeld, bedreigd en beroofd van zijn geld.

De jongste verdachte was gevlucht, de 20-jarige verdachte kon direct door agenten worden aangehouden en naar het cellencomplex worden gebracht. De identiteit van de gevluchte verdachte wist de politie snel te achterhalen. Hij is donderdagochtend in zijn woning aangehouden. 

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.