Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgse (22) krijgt eigen gestolen fiets aangeboden via Marktplaats

TILBURG - De politie heeft woensdag een 49-jarige Tilburger aangehouden nadat hij een gestolen fiets te koop aanbood op Marktplaats. Saillant detail: het was de oorspronkelijke eigenaresse die de fiets van hem wilde kopen.

De fiets werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen vanaf een half open balkon aan de Groeseindstraat in Tilburg. De eigenaresse, een 22-jarige vrouw uit die stad, besloot direct op Marktplaats te kijken. Ze zag daar een geschikte fiets en stuurde een berichtje naar de adverteerder.

Die reageerde dat de fiets net was verkocht, maar dat hij wel nog een mooie damesfiets met zeven versnellingen had staan. Hij stuurde foto’s van de tweewieler mee, waarop de de vrouw haar eigen gestolen fiets herkende. Ze maakte een afspraak met hem en schakelde ondertussen de politie in.

Agenten zijn naar de woning van de man gegaan en troffen daar de fiets van de Tilburgse vrouw aan. De verkoper werd ter plekke aangehouden. Hij verklaarde zelf dat hij de fiets had ingeruild.

  1. Het grote geld van de drugsindustrie lokt jongeren over de verboden drempel
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Het grote geld van de drugsindu­strie lokt jongeren over de verboden drempel

    COLUMN PLAATS DELICT - Op de dag dat tienduizenden middelbare scholieren opgelucht hun laatste examenopdrachten inleverden, arresteerde de Brabantse politie deze week in Waalwijk een 21-jarige jongeman. Hij zou betrokken zijn bij het kolossale ‘distributiecentrum voor drugs’ dat de politie woensdagmorgen ontdekte in Nieuwendijk, in het ooit zo godvrezende Land van Heusden en Altena.