Slachtoffers van de Tilburgse chroom-6-affaire, hier tijdens de presentatie van de financiële tegemoetkoming door de gemeente en NS-dochter NedTrain in februari, zeggen al langer dat 'de onderste steen nog niet boven is’.
ARCHIEFFOTO DOLPH CANTRIJN
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers van de Tilburgse chroom-6-affaire, hier tijdens de presentatie van de financiële tegemoetkoming door de gemeente en NS-dochter NedTrain in februari, zeggen al langer dat 'de onderste steen nog niet boven is’. ARCHIEFFOTO DOLPH CANTRIJN © Dolph Cantrijn

‘Tilburgse chroom-6-slachtoffers kunnen géén uitsluitsel krijgen over andere risico's’

TILBURG - Slachtoffers van het Tilburgse chroom-6-drama kunnen nooit zekerheid krijgen over de andere gevaarlijke stoffen waaraan zij mogelijk zijn blootgesteld. Dat houdt onderzoeksinstituut RIVM vol, na vragen uit de Tilburgse gemeenteraad.

In de chroom-6-affaire werden z’n 800 werklozen tussen 2004 en 2012 verplicht oude treinen te schuren. In de afgeschuurde verflagen zat het kankerverwekkende chroom-6, werd later duidelijk. De gemeente liet onafhankelijk onderzoek doen, waarbij ook het RIVM was betrokken. Slachtoffers kregen vervolgens allemaal een tegemoetkoming.