Tilburgse handelaar was ook in Milaan: ,,We stonden in heel drukke rijen te wachten bij binnenkomst van de beurs, dat is natuurlijk een besmettingshaard van heb ik jou daar.”
Volledig scherm
Tilburgse handelaar was ook in Milaan: ,,We stonden in heel drukke rijen te wachten bij binnenkomst van de beurs, dat is natuurlijk een besmettingshaard van heb ik jou daar.” © Tilburgse handelaar

Tilburgse handelaar was ook in Milaan: ‘Daar werden we meteen op koorts gecontroleerd, op Schiphol niet’

TILBURG - Net als de patiënt die met het coronavirus in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ligt, was een Tilburgse handelaar vorige week in Milaan. Bij aankomst op het vliegveld daar werd iedereen op koorts gecontroleerd. ,,Bij terugkomst op Schiphol mochten we zo door, dat verbaasde me wel.”

Quote

Het was een heel strenge controle met thermome­ters

Tilburgse handelaar

De handelaar was op de internationale schoenenbeurs MICAM in Milaan (Lombardije). Bij aankomst op het vliegveld in Milaan, 16 februari, stond het Rode Kruis de mensen die uit het vliegtuig kwamen op te wachten. 

,,Met tien man controleerden ze iedereen, het was een heel strenge controle met thermometers”, vertelt de handelaar die anoniem wil blijven. ,,Om te kijken of we koorts hadden.”

De Tilburger reist twee keer per jaar naar de MICAM af, dit jaar was hij er met zijn vrouw. ,,We stonden in heel drukke rijen te wachten bij binnenkomst van de beurs, dat is natuurlijk een besmettingshaard van heb ik jou daar.”

Hoesten

Quote

Veel van de Chinese handelaren die er een stand hebben, konden niet komen

Op de MICAM was het opvallend minder druk dan andere jaren. ,,Veel van de Chinese handelaren die er een stand hebben, konden niet komen. Vanwege het coronavirus.”

Vorige week donderdag vlogen de twee terug. ,,Bij terugkomst hoestte mijn vrouw heel veel, ze had ook keelpijn. We hebben de huisarts gebeld, van hem moesten we het zelf in de gaten houden.”

Zijn vrouw maakt het nu goed, hijzelf heeft geen ziekteverschijnselen. ,,Het zet je natuurlijk wel aan het denken. Ik wil straks met de mensen van dat speciale nummer spreken (apart telefoonnummer van het RIVM - red.) omdat ik nog wel met vragen zit.”

Vragen? Lees: coronavirus,hoe kun je besmetting voorkomen