Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Tilburgse moeder krijgt klappen met wapenstok voor bemoeienis met arrestatie zoon

TILBURG - De ouders en een zus van een 22-jarige Tilburger hebben zich dinsdagochtend flink bemoeid met zijn aanhouding. De moeder kreeg uiteindelijk een aantal klappen met de wapenstok. 

Agenten gingen rond 06.00 uur naar de woning van de verdachte, in de Tilburgse wijk Groenewoud. De man moest op last van de officier van justitie worden aangehouden op verdenking van bedreiging, stalking en mishandeling. 

Na het openen van de voordeur werden de agenten meteen getrakteerd op een scheldpartij. De ouders van de Tilburger blokkeerden de agenten de toegang, begonnen te duwen en scholden opnieuw. Ook een zus bemoeide zich met de aanhouding. De moeder kreeg een aantal klappen met de wapenstok en hield daar meerdere blauwe plekken aan over.

De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en kreeg ook een aantal tikken met de wapenstok. Na het gebruik van pepperspray kon de man worden overgebracht naar het politiebureau. 

Advocaat

De moeder laat in een reactie aan het Brabants Dagblad weten dat ze een advocaat in heeft geschakeld en dat ze een klacht in gaat dienen bij de politie. Volgens haar hadden ze haar zoon gewoon kunnen bellen en vragen of hij langs wilde komen op het politiebureau. Ze geeft zelf aan dat ze niemand heeft beledigd en dat ze haar zoon juist probeerde rustig te houden.