Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images/Image Source

Tilburgse ‘Syriëgangster’ vrijgesproken: geen geradicaliseerde moslima

BREDA/TILBURG – De rechtbank in Breda heeft dinsdag een 34-jarige Tilburgse vrijgesproken van een poging om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat in Syrië. De rechtbank gelooft de vrouw, die zei dat ze eigenlijk alleen maar contact zocht op internet met mensen die de eenzame vrouw wel zagen staan. In die zoektocht ontstond contact met IS’ers.

De rechtbank zei het dinsdag bij het vonnis heel scherp. ,,We zien verdachte niet als een geradicaliseerde moslima.’’ Dat de vrouw enkele extreem islamitische boeken in huis had betekent niet dat ze ,,het radicale gedachtegoed omarmt. Niemand in haar omgeving heeft ook ooit iets van radicalisering waargenomen.’’ Ook de godsdienstdeskundige oordeelde zo.

  1. Dautzenberg overvalt bezoekers Cinecitta met korte film over stadsgedicht
    VIDEO

    Dautzen­berg overvalt bezoekers Cinecitta met korte film over stadsge­dicht

    TILBURG - Bezoekers van de Sneakpreview bij Cinecitta werden maandagavond onaangekondigd geconfronteerd met een nieuw gedicht van A,H.J. Dautzenberg. De Tilburgse stadsdichter laat elk nieuw gedicht dat hij voor de stad maakt 'vertalen’ door een kunstenaar uit de stad. Deze keer was die vertaling een korte film van Suwāsu J. Nikku en Tom Pijnenburg. Volgens Dautzenberg reageerden bezoekers zowel met lof als met afkeuring. Het filmpje is onder dit bericht te zien.