Volledig scherm
Deel van de universiteitscampus. © BD

Tilburgse universiteit heeft interim-rector: Klaas Sijtsma

TILBURG - Tilburg University heeft nog net voor het academisch jaar begint een interim-rector gevonden. Het is Klaas Sijtsma, momenteel hoogleraar methoden en technieken van psychologisch onderzoek. Hij wordt tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september geïnstalleerd.

Het stichtingsbestuur van de universiteit maakte vrijdag de benoeming bekend. Sijtsma oefent de taak uit tot er echt een nieuwe rector is. Tilburg University zoekt die nadat het stichtingsbestuur de  vorige rector, Emile Aarts, niet voor een nieuwe periode benoemde. Dat werd al in oktober vorig jaar bekend, zijn afscheid was eind mei. Vanaf toen vervulde Geert Duijsters de rol van waarnemer (alleen ceremoniële taken).

Klaas Sijtsma is sinds 1997 aan de Tilburgse universiteit verbonden. Hij was van 2011 tot 2017 decaan van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. 

  1. Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden
    video

    Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden

    TILBURG - Hoe bestreed de brandweer de enorme brand in de vier panden aan het industrieterrein Kraaiven in Tilburg? Pas na elf uur blussen kon de Veiligheidsregio eindelijk melden dat er in de directe omgeving geen overlast meer was. Dankzij hulp van een drone kreeg de brandweer ‘fantastische beelden vanuit de lucht’, die hielpen de hotspots van de vlammenzee te ontdekken en uitbreiding te voorkomen.