Volledig scherm
Deel van de universiteitscampus. © BD

Tilburgse universiteit heeft interim-rector: Klaas Sijtsma

TILBURG - Tilburg University heeft nog net voor het academisch jaar begint een interim-rector gevonden. Het is Klaas Sijtsma, momenteel hoogleraar methoden en technieken van psychologisch onderzoek. Hij wordt tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september geïnstalleerd.

Het stichtingsbestuur van de universiteit maakte vrijdag de benoeming bekend. Sijtsma oefent de taak uit tot er echt een nieuwe rector is. Tilburg University zoekt die nadat het stichtingsbestuur de  vorige rector, Emile Aarts, niet voor een nieuwe periode benoemde. Dat werd al in oktober vorig jaar bekend, zijn afscheid was eind mei. Vanaf toen vervulde Geert Duijsters de rol van waarnemer (alleen ceremoniële taken).

Klaas Sijtsma is sinds 1997 aan de Tilburgse universiteit verbonden. Hij was van 2011 tot 2017 decaan van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.