Volledig scherm
Rigo samen met Beau op weg naar zijn woning. © RTL De Sleutel

Tiwos meldt: ‘Woonsituatie van Rigo in Tilburg gered, alle dieren weg’

TILBURG - Rigo, die jarenlang een daklozenbestaan in Tilburg leidde, kan toch in zijn nieuwe huis blijven wonen. Dat meldt woningcorporatie Tiwos.  De situatie zou niet langer onhoudbaar zijn, nu de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit alle dieren van Rigo in beslag heeft genomen.

Rigo figureerde dinsdagavond in het nieuwe RTL-programma De Sleutel, waarin presentator Beau van Erven Dorens daklozen aan een eigen woning helpt. ,,Samen met Kale Jakhals Producties heeft Tiwos meegewerkt om Rigo als dakloze een nieuwe start te kunnen geven", laat Jan Broerse, coördinator bijzondere doelgroepen bij Tiwos weten. ,,De productiemaatschappij verzorgde de (woon)begeleiding volgens het principe van Housing First.” 

Paardje erbij

Rigo kreeg een huis in de wijk Trouwlaan, maar er kwamen problemen door de stankoverlast van zijn dieren. De 48-jarige Tilburger betrok met een bok en een hond de woning, maar later kwam daar ook nog een paardje bij.  

,,Er moest een oplossing buitenshuis voor het verblijf van zijn dieren gezocht worden, anders zou hij zijn woning op het spel zetten. Echter, afgelopen week heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn dieren in beslag genomen. Hierover zijn wij door Kale Jakhals Producties geïnformeerd. Zodoende is zijn woonsituatie gered.”

De vraag is wel of Rigo zelf daar ook genoegen mee gaat nemen. Tot dusver heeft hij steeds aangegeven, ook bij daklozenopvang Traverse, geen afstand van zijn dieren te willen doen. 

Klik hier voor het BD-dossier over Rigo

In juli meldde Beau van Erven Dorens op Instagram nog dat Rigo zijn nieuwe woning uit moest. Hij riep mensen op een huisje, hutje of plaats voor een camper aan te dragen. ‘Ik wil hem niet terug de straat op zien gaan.’