Volledig scherm

Toegangskaartje Efteling vanaf februari afhankelijk van drukte in het park, prijs van duurste kaartje stijgt

KAATSHEUVEL - De entreeprijs voor de Efteling wordt vanaf februari 2020 afhankelijk van hoe druk het is in het park. Op rustige dagen kost een kaartje dan 38 euro, terwijl dit op drukke dagen 45 euro is. Op die manier hoopt het pretpark bezoekersaantallen beter te spreiden.

,,Zo stimuleren we gasten om in rustigere periodes naar de Efteling te komen. Hiermee hopen we natuurlijk dat bezoekers meer verspreid komen door het jaar, zodat er minder drukke dagen zijn”, laat De Efteling weten.

Prijs duurste kaartje stijgt

Volledig scherm
Prijzen toegangskaartje Efteling vanaf februari 2020 © De Efteling

Nu kost een toegangskaartje van de Efteling nog 40 euro op normale dagen en 42 euro in het hoogseizoen. Online kost een kaartje 2 euro minder. 

Vanaf februari 2020 gaan de prijzen variëren tussen de 38 euro op de rustigste dagen en de 45 euro op de drukste dagen. Het goedkoopste ticket wordt daarmee 2 euro minder dan de huidige reguliere tickets, maar de duurste stijgt met 3 euro.

Een woordvoerder van de Efteling zegt dat van tevoren voor een heel jaar wordt bepaald wanneer een dag als ‘rustigst’ of als ‘druk’ wordt beschouwd. Dit kan op de dag zelf niet meer veranderen, ook niet als veel mensen besluiten op een rustige dag te gaan. 

Volledig scherm
De Efteling voorspelt vooraf op welke dagen het druk is en op welke niet. Dit is de planning voor december. © De Efteling
  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.