Groep 8 van De Alm bereidt zich voor op de eindtoets. Aan tips voor anderen geen gebrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Groep 8 van De Alm bereidt zich voor op de eindtoets. Aan tips voor anderen geen gebrek. © Beeld Werkt

Toetstips van Tilburgse groep 8-ers voor andere groep 8-ers: oefenen, positief denken en... kauwgom!

TILBURG - Groep 8-ers maken deze week hun eindtoets. Ook de leerlingen van basisschool De Alm in de Tilburgse wijk Groenewoud. Hoe bereiden zij zich voor? Wat zijn hun tips? Nou, die heeft de jeugd in overvloed.

 1. Coalitie: Geef schooladvies pas na eindtoets

  Coalitie: Geef schoolad­vies pas na eindtoets

  Leerlingen op de basisschool moeten hun middelbare schooladvies pas krijgen nadat de resultaten van de eindtoets bekend zijn. Sinds 2014 krijgen scholieren in februari hun advies, terwijl ze pas in april of mei de eindtoets maken. Regeringspartijen D66, VVD en CDA willen de volgorde weer omdraaien, zodat kinderen later in het schooljaar horen welk niveau zij volgens hun school aankunnen. Ook de ChristenUnie kijkt welwillend naar het plan van de coalitiepartners.
 2. Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
  PREMIUM

  Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruiden­meng­sels

  TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8.