De TOP Cantus is de grootste officiële cantus van Nederland.
Volledig scherm
De TOP Cantus is de grootste officiële cantus van Nederland. © Stichting TOP

TOP Week wil meer bieden dan alleen alcohol

TILBURG - De TOP Week die volgende week weer van start gaat, biedt de 3700 nieuwe universitaire studenten een veelzijdiger programma. Er zijn meer informatieve en culturele activiteiten om uit te kiezen. Ook is het programma meer toegespitst op internationale studenten.

,,De TOP Week wordt nog steeds heel goed beoordeeld, maar uit de evaluatie van vorig jaar bleek dat er ook behoefte is aan andere evenementen waar de focus minder op alcohol ligt”, zegt voorzitter Lonneke Sars, voorzitter van Stichting TOP. 

Doolhof Doloris
Volledig scherm
Doolhof Doloris © Karmanoia

Nieuw is bijvoorbeeld dat bij de kick-off een symposium wordt gehouden met sprekers hoe je de ‘TOP’ kunt bereiken. Op dinsdagavond is er de ‘Night at the museum’, waarbij studenten gratis naar het Textielmuseum kunnen. Wie geen zin heeft in de roemruchte TOP Cantus, of nog geen 18 is, kan terecht in Doloris’ Meta Maze, het nieuwe kunstzinnige doolhof van Tilburg. 

Purple

Naast de TOP Week voor universitaire studenten is er voor studente van Fontys weer de Purple Introductieweek.  De verschillende opleidingen kennen maandag en dinsdag een eigen programma. Woensdag is er een  stadsprogramma voor alle Fontys-studenten in Tilburg. De week wordt afgesloten met het Purple Festival.