Volledig scherm
De TOP Cantus is de grootste officiële cantus van Nederland. © Stichting TOP

TOP Week wil meer bieden dan alleen alcohol

TILBURG - De TOP Week die volgende week weer van start gaat, biedt de 3700 nieuwe universitaire studenten een veelzijdiger programma. Er zijn meer informatieve en culturele activiteiten om uit te kiezen. Ook is het programma meer toegespitst op internationale studenten.

,,De TOP Week wordt nog steeds heel goed beoordeeld, maar uit de evaluatie van vorig jaar bleek dat er ook behoefte is aan andere evenementen waar de focus minder op alcohol ligt”, zegt voorzitter Lonneke Sars, voorzitter van Stichting TOP. 

Volledig scherm
Doolhof Doloris © Karmanoia

Nieuw is bijvoorbeeld dat bij de kick-off een symposium wordt gehouden met sprekers hoe je de ‘TOP’ kunt bereiken. Op dinsdagavond is er de ‘Night at the museum’, waarbij studenten gratis naar het Textielmuseum kunnen. Wie geen zin heeft in de roemruchte TOP Cantus, of nog geen 18 is, kan terecht in Doloris’ Meta Maze, het nieuwe kunstzinnige doolhof van Tilburg. 

Purple

Naast de TOP Week voor universitaire studenten is er voor studente van Fontys weer de Purple Introductieweek.  De verschillende opleidingen kennen maandag en dinsdag een eigen programma. Woensdag is er een  stadsprogramma voor alle Fontys-studenten in Tilburg. De week wordt afgesloten met het Purple Festival. 

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging