Een goederentrein langs Tilburg over de Brabantroute.
Volledig scherm
PREMIUM
Een goederentrein langs Tilburg over de Brabantroute. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

Trillingen en geluidsoverlast door treinen Brabantroute: PvdA eist compensatie voor Brabanders

De PvdA eist dat Brabanders worden gecompenseerd voor de overlast van de vele giftreinen die via de zogeheten Brabant­route door de provincie rijden. Dat schrijven partijleden zaterdag in een opiniestuk in het Brabants Dagblad.

 1. Kaatsheuvelnaar die vrouw vijf keer stak hoort 36 maanden cel tegen zich eisen
  PREMIUM

  Kaatsheu­vel­naar die vrouw vijf keer stak hoort 36 maanden cel tegen zich eisen

  KAATSHEUVEL/BREDA - ,,Ik heb tijdens mijn huwelijk alles gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik heb alles gedaan wat je wilde zodat er geen ruzie zou ontstaan tijdens ons huwelijk.’' En toch ontstond er zo’n ruzie dat Sami G. uit Kaatsheuvel uiteindelijk besloot zijn vrouw, die wilde scheiden, neer te steken. Tegen G. is vrijdag bij de rechtbank in Breda 36 maanden cel geëist, waarvan 6 voorwaardelijk.
 2. Zomerserie: Wat als een giftrein ontploft op station Tilburg? De kans is vrij klein, maar de mogelijke gevolgen zijn enorm
  PREMIUM

  Zomerserie: Wat als een giftrein ontploft op station Tilburg? De kans is vrij klein, maar de mogelijke gevolgen zijn enorm

  Er loert gevaar op het Brabantse spoor. Afgelopen jaar reden 11.378 treinwagons met brandbare vloeistoffen door Tilburg. Drie keer zoveel dan is afgesproken. Ook in andere Brabantse steden als Eindhoven en Breda is sprake van grove overschrijdingen. Dit tot zorg van Brabantse gemeenten, die vrezen voor een ramp. Dit roept de vraag op: wat gebeurt er als het echt misgaat?