Overval Paletplein n Tilburg
Volledig scherm
Overval Paletplein n Tilburg © Persburo BMS/Jack Brekelmans

Tweede verdachte (15) aangehouden voor overval snackbar Tilburg

TILBURG - Een 15-jarige Tilburgse jongen is dinsdag aangehouden door de politie op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Paletplein in Tilburg op 24 maart. Dat meldt de politie. Twee weken geleden werd al een andere, eveneens 15-jarige, verdachte uit Tilburg opgepakt voor de overval. 

De jongens konden worden aangehouden nadat in opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de zaak werd besteed en via kijkers tips binnenkwamen over de overval.

De jongens worden ervan verdacht op 24 maart rond 20.45 uur een overval te hebben gepleegd op snackbar Het Paletplein. Beide jongens droegen bivakmutsen. Een van hen had een pistool vast en de ander een mes. De overvaller met het mes dwong een medewerker de kassa open te maken, waaruit hij geld pakte. De andere overvaller hield een klant onder schot. De overval werd op camerabeelden vastgelegd.

Bureau Brabant

Op 3 juni werd in Bureau Brabant aandacht besteed aan de overval. Naar aanleiding van de uitzending kwamen drie tips binnen, waarvan één via Meld Misdaad Anoniem. De tipgevers wezen naar een 15-jarige jongen uit Tilburg. Deze verdachte, die het mes vasthield, werd door kijkers herkend mede op basis van zijn stevige postuur. 

Onderzoek leverde voldoende aanwijzingen op om de eerste verdachte op zijn woonadres aan te kunnen houden. Hij werd vastgezet. Dinsdag werd de tweede verdachte aangehouden. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek. 

Derde verdachte

In eerste instantie leek er sprake te zijn van drie verdachten. Behalve de twee 15-jarigen zou er nog een derde verdachte zijn, die op de uitkijk stond. Onderzoek van de politie wees echter uit dat er geen derde persoon bij de overval was betrokken.