Volledig scherm
Overval Paletplein n Tilburg © Persburo BMS/Jack Brekelmans

Tweede verdachte (15) aangehouden voor overval snackbar Tilburg

TILBURG - Een 15-jarige Tilburgse jongen is dinsdag aangehouden door de politie op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Paletplein in Tilburg op 24 maart. Dat meldt de politie. Twee weken geleden werd al een andere, eveneens 15-jarige, verdachte uit Tilburg opgepakt voor de overval. 

De jongens konden worden aangehouden nadat in opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de zaak werd besteed en via kijkers tips binnenkwamen over de overval.

De jongens worden ervan verdacht op 24 maart rond 20.45 uur een overval te hebben gepleegd op snackbar Het Paletplein. Beide jongens droegen bivakmutsen. Een van hen had een pistool vast en de ander een mes. De overvaller met het mes dwong een medewerker de kassa open te maken, waaruit hij geld pakte. De andere overvaller hield een klant onder schot. De overval werd op camerabeelden vastgelegd.

Bureau Brabant

Op 3 juni werd in Bureau Brabant aandacht besteed aan de overval. Naar aanleiding van de uitzending kwamen drie tips binnen, waarvan één via Meld Misdaad Anoniem. De tipgevers wezen naar een 15-jarige jongen uit Tilburg. Deze verdachte, die het mes vasthield, werd door kijkers herkend mede op basis van zijn stevige postuur. 

Onderzoek leverde voldoende aanwijzingen op om de eerste verdachte op zijn woonadres aan te kunnen houden. Hij werd vastgezet. Dinsdag werd de tweede verdachte aangehouden. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek. 

Derde verdachte

In eerste instantie leek er sprake te zijn van drie verdachten. Behalve de twee 15-jarigen zou er nog een derde verdachte zijn, die op de uitkijk stond. Onderzoek van de politie wees echter uit dat er geen derde persoon bij de overval was betrokken.

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging