Volledig scherm
PREMIUM
Kapotte ruit bij aanhouding door arrestatieteam in Cromvoirt © Bart Meesters

Tweetal dat met datingapps slachtoffers afperste was gevaarlijk: politie moest schieten in Cromvoirt

CROMVOIRT - Het tweetal uit Tilburg en Kaatsheuvel dat met datingapps slachtoffers maakte was mogelijk vuurwapengevaarlijk, waardoor de politie koos om te schieten bij de achtervolging woensdagmiddag in Cromvoirt. Dat laat wijkagent Marcel de Rouw donderdagavond weten. De politie verdenkt de mannen van het afpersen van meerdere slachtoffers in de afgelopen maanden.

Om het mogelijk vuurwapengevaarlijke tweetal aan te kunnen houden werd een arrestatieteam van de politie ingezet. De mannen, een een 18-jarige Tilburger en een 19-jarige man uit Kaatsheuvel, reden op de Loverensestraat in Cromvoirt, maar wilden niet stoppen voor de politie. 

  1. WeerZien: zangers en vaandeldrager Heikes Mannenkoor

    WeerZien: zangers en vaandeldra­ger Heikes Mannenkoor

    Eerst even een correctie. De foto van vorige week was gemaakt op het Tilburgse Radiopleintje, zo werd gedacht. Klopt niet! Het Radiopleintje ligt weliswaar op een steenworp afstand, maar de foto is gemaakt op de Oude Markt. ,,Rechts zit nu Anvers en op de achtergrond zie je de spullen van George van Delft. Ondertussen is daar nu een zaak waar vlaaien verkocht worden. Als Gerard Coolen (op de foto, red.) op zou kijken, zou hij de Heikese kerk kunnen bewonderen", schrijft Marcel van den Hurk, net als George van Delft een van de oprichters van de Kruikenmarkt.