Koor Perrpleks uit Udenhout zingt 'Avond' van Boudewijn de Groot.
Volledig scherm
Koor Perrpleks uit Udenhout zingt 'Avond' van Boudewijn de Groot. © Virtual Perpleks

Udenhouts koor zingt 35 keer Avond van Boudewijn de Groot

UDENHOUT - 35 keer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, in de eigen woonkamer ingezongen door ieder koorlid van Perpleks. Op die manier houdt dirigent Peter van Lonkhuijsen de moed erin bij het Udenhoutse koor dat in ieder geval tot 1 juni niet kan repeteren.  

Van Lonkhuijsen stuurde een orkestband met  ‘Avond’ van Boudewijn de Groot aan de leden van zijn koor, en moedigt hen aan dit in te zingen. Peter: ,,Het idee is dat we toch het gevoel hebben samen bezig te zijn en samen te zingen.”

Het gaat om het idee

Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, meent de dirigent. ,,Het zal nog niet zo gemakkelijk zijn thuis met je oortjes in of je koptelefoon op je hoofd het lied in te zingen, want je hebt geen steun van je buurvrouw of buurman. Ik denk dat veel leden het vaker zullen inzingen om het goed te doen, maar het gaat om het idee.”

Na 29 maart, als alle bestandjes met ingeblikte muziek weer teruggestuurd zijn naar de dirigent, die goed thuis is in de wereld van muziek en elektronica, gaat hij aan het werk om van die 35 bestandjes een goed klinkend geheel te maken. ,,Het zal nog een hele uitdaging zijn daar iets van te maken.” 

Leuk experiment

Van Lonkhuijsen benadrukt dat hij dit experiment leuk vindt om te doen met zijn eigen mensen van Perpleks, maar dat het niet de bedoeling is dit ook voor of met andere koren te gaan doen. De dirigent, die meerdere koren begeleidt, is blij dat hij als zzp'er een beroep kan doen op hulp vanuit de overheid. ,,In de korenwereld is voor dit seizoen sowieso alles voorbij”, zegt hij.

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.