Veiligheidsregio waarschuwt voor stankoverlast in omliggende gemeenten na industriebrand in Tilburg

TILBURG - Inwoners van gemeenten rondom Tilburg kunnen vrijdag last hebben van stank na de brand op het industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Volgens Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, is het gebied waar de rook overlast veroorzaakt behoorlijk groot.

,,De gemeenten Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Dongen en Tilburg zijn door ons op de hoogte gebracht. Inwoners van deze gemeenten kunnen behoorlijk last hebben van de stank en de rookontwikkeling", laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Hoe lang de stankoverlast aan blijft houden, is nog onduidelijk. ,,De een heeft er veel last van, de ander denkt ‘jammer, hoort erbij’.” 

Ook is het mogelijk dat bewoners last hebben van roetdeeltjes en verbrandingsresten. De brandweer adviseert mensen om bij last de roetdeeltjes weg te spoelen en daarna de handen te wassen. Zichtbare brokstukken kunnen verwijderd worden door ze met handschoenen op te pakken en in te leveren als klein chemisch afval bij de gemeente.

Rond 14.20 uur, na elf uur blussen, meldde de brandweer dat alleen de directe omgeving nog overlast kan ervaren. 

Brand verwoest vier panden

Donderdagnacht ontstond rond 03.10 uur brand bij Maître Paul op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Onder andere de panden van bakkerij Maître Paul, Vollenhoven Olie Technologie en Frank van de Wijgert Partijhandel zijn door de brand verwoest.

Ravage na brand Industrieterrein Kraaiven Tilburg.
Volledig scherm
Ravage na brand Industrieterrein Kraaiven Tilburg. © Toby de Kort / De Kort Media