Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verwarde man bedreigt agenten met zwaard in Tilburg en wordt aangehouden

TILBURG - Een verwarde 44-jarige Tilburger is dinsdagochtend in de wijk Stokhasselt aangehouden nadat hij agenten had bedreigd met een zwaard.

De politie werd door buurtbewoners gebeld omdat de man hen de hele nacht wakker gehouden had met zijn geschreeuw. Agenten troffen de man in beschonken toestand aan op de galerij van een appartementencomplex terwijl hij hard gilde en bier over de reling gooide. Hij was niet voor rede vatbaar.

De man liep zijn woning in, zette een raam open en bleef roepen. Hij dreigde een zwaard te pakken, waarmee hij uiteindelijk ook mee naar buiten kwam en zwaaiend over de galerij liep. Agenten hebben hem kunnen overtuigen zonder zwaard naar beneden te komen, waarna hij kon worden aangehouden.

In de woning van de man, die bekend is bij de GGZ, werd 25 gram hennep aangetroffen. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”