Verzorging van de ringstaartmaki's in de Oliemeulen in Tilburg.
Volledig scherm
Verzorging van de ringstaartmaki's in de Oliemeulen in Tilburg. © Beeld Werkt

Verzorging 750 dieren in Oliemeulen Tilburg in gevaar door coronacrisis: ‘We vragen dringend hulp’

TILBURG - De Oliemeulen in Tilburg dreigt in de problemen te komen door de coronacrisis. Sinds 16 maart is het dierenpark dicht voor bezoekers, waardoor er geen inkomsten meer zijn. Verzorgers vragen nu om steun, omdat er anders mogelijk geen geld meer is om de dieren te verzorgen. 

In de Oliemeulen verblijven zo'n 750 dieren. De verzorging daarvan gaat net zo hard door als voor de crisis. Het personeel en het eten kosten het dierenpark zo veel geld, dat problemen dreigen, stellen de verzorgers in een noodkreet. Ze kunnen geen aanspraak maken op noodfondsen van de overheid. ,,Wij zijn geheel afhankelijk van bezoekers, die ons elk jaar weer met veel plezier bezoeken. En nu ook wij onze deuren hebben moeten sluiten vallen deze inkomsten volledig weg.”

Ze hebben een crowdfund-actie op touw gezet om in totaal 35.000 euro op te halen. Daar zijn inmiddels enkele duizenden euro's op binnengekomen. De verzorgers hopen op meer. ,,Als het zo door gaat kunnen wij ook onze opvang van de exotische huisdieren waar niet meer voor gezorgd kan of wil worden, niet meer voortzetten. Wij vragen daarom om jullie dringende hulp! De situatie raakt een ieder maar dieren mogen hier niet de dupe van zijn.”

De entree van de Oliemeulen in gelukkiger tijden.
Volledig scherm
De entree van de Oliemeulen in gelukkiger tijden. © Beeld Werkt
  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”