Volledig scherm
PREMIUM
Het zand van het kunstwerk 'Pitch of Colored Sand’ kon na Kaapstad gratis opgehaald worden. © Jan van Eijndhoven

Vier Tilburgse scholen hadden vervuild gekleurd zand: ‘Ouders reageren heel relaxed’

TILBURG - Vier Tilburgse basisscholen hadden het met cadmium vervuilde gekleurde zand in huis. Dat meldt de gemeente. Overal is het inmiddels opgehaald. Nergens leidde het tot verontrustte reacties van ouders, zeggen de directies van de betreffende scholen. 

,,Zoals altijd heb ik bij het begin van de dag aan de deur gestaan”, aldus directeur Monique Aarts van basisschool De Borne. ,,Ik heb geen enkele bezorgde reactie gehad. Ouders hebben het relaxed opgepakt.” Diezelfde ervaring hebben ook haar collega's van Den Bijstere, De Stappen en De Elzen.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”