Ruud Merks
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Merks © Pix4Profs/Jan Stads

Vluchtelingenhulp vrijwilligers in Westelbeers gaat door: ‘Nieuwkomers nu dorpsvrienden’

WESTELBEERS - 25 vrijwilligers raakten in het asielzoekerscentrum in Westelbeers zó verknocht aan de vluchtelingen dat ze hen bleven helpen, ook lang nadat de opvang in 2017 werd gesloten. ,,Ze liepen kilometers naar de winkel. We moeten fietsen voor ze regelen."

Met plaatsvervangende schaamte keek Jacqueline van de Ven naar de heftige reacties en het racisme dat de kop op stak, toen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (azc) in Oirschot werd aangekondigd. Dát gaat hier in De Beerzen echt niet gebeuren, dacht ze bij zichzelf toen het azc daar in 2016 kwam. ,,Ik wilde me met mijn onderwijsachtergrond graag inzetten om de vluchtelingen Nederlands te leren", vertelt Van de Ven.

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”