Evy van Riel zet de boodschappen, die ze heeft gedaan voor mevrouw De Kort, op de galerij en neemt afstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Evy van Riel zet de boodschappen, die ze heeft gedaan voor mevrouw De Kort, op de galerij en neemt afstand. © Pix4Profs-Ron Magielse

Vraag naar boodschappenhulp stijgt snel in Tilburg: ‘Zonder jullie hadden we het niet gered’

ContourdeTwern brengt boodschappen aan huis bij mensen die in deze tijd zelf niet naar de winkel kunnen. Een kopje koffie? ,,Sorry mevrouw, dat mag nu echt niet." En dat voelt niet fijn.

Met twee zware tassen vol boodschappen sjouwt Evy van Riel door de hal van de Dennenrodeflat in Tilburg-West. Ze duwt met haar elleboog tegen de liftknop, op naar tien hoog. In de lift trekt ze schone plastic handschoenen aan. Over de smalle galerij gaat het naar het huis van het echtpaar De Kort. Van Riel plaatst de tassen voor de deur, belt aan en doet twee passen achteruit.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”