Volledig scherm
Pool (25) maakt het bont na aanrijding in Tilburg © Politie Tilburg

Waslijst aan overtredingen: Pool (25) maakt het bont na aanrijding in Tilburg

TILBURG - Een 25-jarige man uit Polen heeft het vrijdagavond wel erg bont gemaakt nadat hij een aanrijding veroorzaakte op de Ringbaan West in Tilburg. Hij kon even later worden aangehouden op het NS Plein.

De man raakte om 23.30 uur betrokken bij een ongeval op Ringbaan West. Volgens de gedupeerde week de Pool ter hoogte van de moskee met zijn voertuig opeens uit en botste op zijn auto.

Toen hij op de Wandelboslaan stopte om de schade af te handelen, werd hij met een ploertendoder bedreigd. Daarna koos de aanrijder snel het hazenpad.  Het slachtoffer waarschuwde de politie en zette de achtervolging in. Ondertussen hield hij agenten op de hoogte van de locatie.

Klemgereden

In een doodlopend steegje dacht het slachtoffer de andere auto klem te hebben gereden, maar deze ramde zich er weer uit. Op de kruising van het NS Plein en de Burgemeester Brokxlaan kwamen de twee auto’s tot stilstand. Eén van de wagens had een Pools kenteken, met vier inzittenden. Het voertuig had grote schade aan de voorzijde.

De bestuurder, een 25-jarige Pool,  werd direct aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Tijdens de achtervolging lapte hij ook nog eens zowat elke verkeersregel aan zijn laars. In zijn auto had hij naast een ploertendoder, een klapmes en een multitool liggen.