BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Weinig mensen leefden zo levendig als Lout

COLUMNPoeh. Dat was schrikken, Lout. Afgelopen woensdag. Dat je er ineens niet meer was. Soms zie je dingen aankomen, bereid je je op het ergste voor, zoals dat dan heet, maar dit viel in de categorie donderslag bij heldere hemel.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. ‘Een vleugje Dirk Kuijt’ bij de spitsen van opfleurend Willem II: ‘Niet altijd leuk, maar dát is de norm’
  PREMIUM

  ‘Een vleugje Dirk Kuijt’ bij de spitsen van opfleurend Willem II: ‘Niet altijd leuk, maar dát is de norm’

  Het kan verkeren in de voetballerij, en snel ook. In ieder geval op papier. Vorige week zakte Willem II af naar een beschamende tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en daalde de stemming tot ver onder het nulpunt, nu hebben de Tricolores de derde plek ineens weer in zicht. In het zoveelste ‘aanhaken of afhaken-duel’ van dit seizoen werd hoogvlieger FC Eindhoven overtuigend met 3-0 verslagen.