Volledig scherm
Mensen van Welfare Esbeek op de duofiets in Wezep, bij landgoed IJsselvliedt (augustus 2018). © Welfare Esbeek

Welfare Esbeek neemt ouderen voor laatste keer mee op reis, ‘Ik ga deze vakanties geweldig missen’

ESBEEK - Er komt een einde aan de vakantiereisjes voor ouderen en gehandicapten met Welfare uit Esbeek. De interesse neemt af en organisatorisch komt er veel bij kijken.

Oud-Esbekenaar Nel Wijten (85) is gast van het eerste uur. Zij had graag de twintig volgemaakt, maar de teller stopt bij negentien reisjes met Welfare. ,,De aanmeldingen bij de afdeling Esbeek lopen terug”, vertelt coördinator en initiatiefnemer Chris Way (73). ,,Op het hoogtepunt moet je stoppen. En het is wat mij betreft, gezien mijn leeftijd, ook mooi geweest.”

De laatste reisbestemming, in de week van 6 juli, gaat met 26 gasten en tien vrijwilligers naar Odoorn. Scootmobielen, rolstoelen en (duo)fietsen worden belangeloos nagebracht. De reiskosten zijn voor de gasten zelf. ,,Er is steeds meer verzorging nodig, want de gasten die in de beginjaren nog goed ter been waren voor uitstapjes en fietstochten, zijn minder mobiel geworden. Dus organisatorisch komt er te veel bij kijken. Terugkijkend zijn alle reizen goed verlopen. We hebben bijna alle provincies aangelegd.”

Way neemt afscheid met pijn in het hart. Op een rustig tempo was het genieten met volle teugen. ,,Ik zal de jaarlijkse geweldige vakanties erg gaan missen.”

Van Wijten, ondertussen woonachtig in Hilvarenbeek, mag de bestemming best dichter bij huis zijn. ,,In de buurt zijn ook mooie plaatsen.” Voor haar en vele anderen is het gedaan met de verwennerij door de vrijwilligers van Welfare. De fanatieke vakantieganger kan zich aanmelden bij de KBO. Die organiseert ook vakantieweken.