Winkelcentrum Goirle
Volledig scherm
Winkelcentrum Goirle © Jan van Eijndhoven

Winkeliers Goirle vormen één front. Ook boodschappendienst

GOIRLE - Schouder aan schouder. Dat is het motto van winkeliers in Goirle. Ze steunen elkaar in deze zware coronatijden en hebben ook een boodschappendienst in het leven geroepen. 

,,We vormen één front", zegt centrummanager Rob van Amelsfoort. ,,De kappers en schoonheidssalons zijn dicht, sommige zaken gaan een paar dagen per week open, maar we proberen zo lang mogelijk open te blijven.  Als een personeelslid in een kleine zaak ziek is dan is de winkel noodgedwongen dicht, maar gaat die zo snel mogelijk weer open.”

Food, apotheken en drogisten draaien goed, voor modezaken zijn het zware tijden. Winkeliers bezorgen producten thuis, zo is afgesproken. Dat doen ze zelf of ze schakelen elkaars hulp in. Daar is een speciale app-groep voor in het leven geroepen.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”