Het nieuwe stadsbuurtje, met voor de Galjoenstraat en achter de Hoogvensestraat. Midden het doodlopende steegje tussen het plan van Van der Weegen (links) en dat van 1 Challenge (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe stadsbuurtje, met voor de Galjoenstraat en achter de Hoogvensestraat. Midden het doodlopende steegje tussen het plan van Van der Weegen (links) en dat van 1 Challenge (rechts). © Geert van den Oetelaar

Woontopper in spe: Boothuis verbindt Hoogvenne en Piushaven

TILBURG - Redelijk betaalbaar wonen vlakbij de  de binnenstad.  Met Boothuis als blikvanger kan een nieuw buurtje tussen Hoogvenne en de Piushaven wel eens zeer gewild blijken. ,,Liefst met Ludo Hermans-beluik", zegt mede-ontwikkelaar Peter Harkema. 

Voor de locatie worden al lang plannen gemaakt. Dok-T kwam in crisistijd echter niet van de grond, een wijkje voor muzikanten haalde het evenmin. In plaats daarvan verrijst vanaf komende zomer aan de Galjoenstraat een gevarieerd stadsbuurtje met 87 woningen: mix van koop en huur, ook in de middeldure en laagste prijsklassen. 

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.