Veilig oversteken ter hoogte van het Oranjeplein.
Volledig scherm
Veilig oversteken ter hoogte van het Oranjeplein. © Nico Snels/BD

Zebrapaden in centrum van Loon op Zand blijven

LOON OP ZAND - De drie zebrapaden in het centrum van Loon op Zand blijven daar liggen. Voetgangers voelen zich veiliger bij het oversteken en automobilisten rijden er iets rustiger.  

Die positieve resultaten zijn voor de gemeente aanleiding om van de tijdelijke verkeersmaatregel nu permanente voorzieningen te maken. Afgelopen jaar waren ter hoogte van het Oranjeplein op proef zebrastrepen getrokken. Uit metingen tijdens de pilotperiode is gebleken dat ze de verkeersveiligheid verhogen.   

Bij de herinrichting van de belangrijkste wegen door het dorp in 2017 verdwenen de zebrapaden. Op verzoek van bewoners besloot het college tot een proef van een jaar, die nu definitief is geworden. 

Snelheidsremmer Kasteellaan

Eerder wezen B. en W. klachten over een nieuw aangebrachte snelheidsremmer op de Kasteellaan af. Volgens enkele aanwonenden zorgen passerende auto's en busjes, vooral met aanhangwagen, voor geluidsoverlast en trillingen in hun huizen. 

Maar de meeste bewoners willen dat de wegdekverhoging blijft, omdat ze bang zijn dat er anders weer te hard gereden wordt. 

Gezien de onderlinge verdeeldheid in de straat en ook omdat er volgens het college verkeerskundig geen noodzaak is, wordt het plateau niet aangepast.  

De verhoging op de Kasteellaan wordt niet aangepast.
Volledig scherm
De verhoging op de Kasteellaan wordt niet aangepast. © Google Maps
Na een proef van een jaar ligt het zebrapad er nu definitief.
Volledig scherm
Na een proef van een jaar ligt het zebrapad er nu definitief. © Nico Snels/BD
Ook dit zebrapad richting winkelcentrum Looiershof blijft liggen.
Volledig scherm
Ook dit zebrapad richting winkelcentrum Looiershof blijft liggen. © Nico Snels/BD