Bewakingsbeelden van de snackbar tijdens de overval
Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de snackbar tijdens de overval © Bureau Brabant

‘Zeer jonge overvallers’ laten diepe sporen achter bij slachtoffers, eigenaar snackbar Paletplein Tilburg vreesde voor zijn leven

videoTILBURG - De eigenaar van V.O.F. Snackbar aan het Paletplein in Tilburg heeft doodsangsten uitgestaan tijdens een gewapende overval op zijn zaak, op 24 maart van dit jaar. Twee onbekenden stormden die zondagavond de snackbar binnen en bedreigden de aanwezigen met wapens. Van hen ontbreekt nog elk spoor, zo blijkt uit een uitzending van Bureau Brabant.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om ‘zeer jonge overvallers tussen de 14 en 18 jaar’. De twee kwamen met bivakmutsen op de snackbar binnen en begonnen meteen te dreigen. Eén van hen drukte een mes op de borst van de eigenaar, terwijl de ander een klant onder schot hield.

Klant onder schot

Overval Tilburg Paletplein
Volledig scherm
Overval Tilburg Paletplein © Persburo BMS / Jack Brekelmans

,,Kennelijk realiseren ze zich niet wat het doet met iemand als je een pistool of mes op je gericht krijgt’', zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Volgens hem vreesde de eigenaar voor zijn leven en was de klant bang dat ze zou worden doodgeschoten. De overvallers doen een greep in de kassa en gaan er uiteindelijk met wat geld vandoor.

Bij de overval was ook nog een derde jongen betrokken. ,,Getuigen zagen voor de overval drie jongens in de buurt’', aldus Van Hooijdonk. Twee van hen deden onderweg een bivakmuts op. De derde jongen zou tijdens de overval op de uitkijk hebben gestaan.

Bekijk hier beelden die direct na de overval werden gemaakt