Blue-Care is een stichting voor begeleid wonen voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Blue-Care is een stichting voor begeleid wonen voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar. © Getty Images

Zorgaanbieder Blue-Care herkent zich niet in aantijgingen Tilburg en Goirle en stapt naar de rechter

TILBURG - De bestuurder en oprichter van zorgaanbieder Blue-Care, Selma van Gorp uit Tilburg, herkent zich niet in de aantijgingen van de gemeenten Tilburg en Goirle tegen haar en haar stichting. Volgens Van Gorp zijn de conclusies van de gemeenten voorbarig en onjuist, maar een kort geding bij de rechtbank in Breda werd vrijdag door haar verloren. 

De gemeenten Tilburg en Goirle maakten donderdag bekend dat cliënten met een persoonsgebonden budget (pgb) niet langer hun zorg bij Blue-Care mogen inkopen. Ook willen de gemeenten een half miljoen euro terugvorderen bij de stichting voor begeleid wonen voor jongeren vanaf 16 jaar.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.